Badkamer met trap

IN HET KORT:

Toen de bewoners het huis kochten, was er een badkamer aanwezig achter de keuken, ver van de slaapkamer. We besloten om van de berging naast de slaapkamer een badkamer te maken. De oude badkamer is later een kinderkamer geworden.

RW7-badk-axo-START

 

 

WENSEN:

Een bad, een grote douche, een toilet en 2 wastafels

ONTWERP:

Omdat de berging te klein was, hebben we een deel van de slaapkamer toegevoegd. In dit deel bevinden zich het toilet en een wastafel. We hebben het toilet geplaatst onder de oude schouw, waardoor we de rookgasafvoer konden vervangen door een mechanische ventilatie-unit. We hebben een garderobe toegevoegd tussen de badkamer en de slaapkamer. De garderobe doet gelijk dienst als een halletje dat extra privacy geeft tussen de woon- en slaapkamer.

TEGELS:

De woningscheidende muur loopt schuin. Dit hebben we versterkt door te kiezen voor 2 verschillende kleuren vloertegels. De grijze tegels eindigen in een spiegel, waardoor de ruimte groter lijkt.

RW7-080802-plgm

 

TRAP

De berging en de slaapkamer hadden een hoogte van 3,5 meter. We wilden het raam tussen de slaapkamer en de berging behouden en we wilden ook de oude plafonds van de berging en de slaapkamer niet aantasten. We hebben het plafond van de toiletruimte en garderobe lager gemaakt dan de slaapkamer. We hebben de vloer van de badkamer een meter hoger gelegd, zodat er onder de badkamer nog steeds een berging aanwezig is. We moesten daarvoor een kleine trap maken tussen de toiletruimte en de badkamer.

RW7-080919-ldnw

 

UITVOERING:

Links: de aannemer heeft een doorgang gezaagd tussen de slaapkamer en de nieuwe badkamer.

Rechts: de verhoogde vloer en de trap zijn geplaatst.

08-RW-bad-05 08-RW-bad-40

 

Links: Onder het linker plafond komt het toilet; onder het rechter plafond komt de garderobe.

Rechts: de spiegel moet nog tussen de zwarte tegels geplaatst worden.

Ik heb de wandjes tussen het bad en de douche laag gehouden, zodat het mooie oude plafond door kan lopen, de ruimte groter lijkt en er meer licht in de douche komt.

08-RW-bad-27 08-RW-bad-70

 

Hier zijn de wastafels te zien: 1 wastafel bij het toilet en 1 wastafel bij het bad.

09-RW-bad-29 08-RW-bad-94

 

Links: het toilet staat links (uit het zicht). Ter plaatse van de douche is de spiegel geplaatst.

Rechts: Het toilet hangt onder de oorspronkelijke schouw. Ook de bruine tegels zijn de oorspronkelijke tegels uit 1895.

08-RW-bad-98 09-RW-bad-55